Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich
w Andrychowie

Tradycja i nowoczesność

Powrót do fotoreportażu

KGW Świnna Poręba

Piersi na kwaśno dla cierpliwych

1.5 kg piersi - opanierować i usmażyć

Zalewa : 5 szklanek wody, 2/3 szklanki octu, 2/3 szklanki oleju. Zagotować. Dodać pokrojone 4 cebule i pogotować bardzo krótko. Dodać przecier większy pomidorowy, ketchup pikantny. Dodać pokrojone 6 ogórków, 2 słoiczki pieczarek pokrojonych, papryka

Zalać piersi zalewą - Po zalaniu 4 dni - musi posiedzieć.

Rewelacyjny i prosty kurczak z jabłkami

1. Wyciągnąć kości z kurczaka
2. Nafaszerować kawałkami jabłka
3. Zszyć i natrzeć kurczaka przyprawami, ziołami itp
4. Piec w piekarniku 1,5 h

Jarosław Skupień

wins